Hatalmas érdeklődés előzte meg a 2011-július 2-i Auchan Peonza Kupát, melyet Budaőrsön a bevásárló központ parkolójában rendeztünk meg.

Már a kezdés előtt 1 órával legalább 50 türelmetlenül  várakozó bajnokjelölt gyakorolt a verseny helyszínén, miközben izgatottan figyelték mikor érkeznek meg a Mexikói Bajnokok és a Magyar Animátorok.

Az időjárásért mindenki csak imádkozni tudott, mert hol verőfényesen sütött a nap, hol pedig gomolyfelhők gyülekeztek.

Pontban 4 órakor megkezdődött a gyerekek beengedése.  Mindenki sorszámot kapott, ami egyben a tombolán való részvételét is igazolta. 3  kategóriát különböztettünk meg.  Lányok korosztálytól függetlenül, a 6-tól 10 éves fiúk és a 10 év felettiek. Természetesen a felnőttek sem maradhattak ki, akik szintén sokat gyakoroltak erre a versenyre. Ők egy külön kategóriában  indultak.

Nagyon szervezetten zajlott minden, ami elsősorban a versenyt irányító házigazdának Popovics Pálnak volt köszönhető. Nem volt egyszerű feladat közel 350 gyerek és 100 szülő figyelmét összpontosítani. A versenyt irányító mexikói bajnokok és a magyar animátorok teljes összhangban dolgoztak és  szólították 10-esével a versenyzőket az előselejtezőkben. Erre nagy szükség is volt, mert a kezdést  követően kb ½ órával zuhogni kezdett az eső. A csodálatos az volt, hogy ez egyetlen versenyzőt sem tántorított el. Fegyelmezetten, sorszámukat fogva, izgatottan vártak a sorukra. Az eső kegyes volt hozzánk,  15 perc után kiderült az ég és igazi verőfényes napsütésben drukkolhattak egymásnak a gyerekek és a felnőttek is. Az előselejtezőket követően a középdöntőre és a döntőre  már a színpadon került sor. Most jött csak az igazán a forrongó hangulat. Mielőtt az esélyesek összemérhették volna tudásukat a mexikói bajnokok igazi show műsorát láthatták. Majd a magyar animátorok is helyet kaptak és igazi discó hangulatban a mexikóiakkal együtt táncoltak.

Felnőtt döntővel indult a végső hajrá, melyben az anyukáknál a IV.kerület,  apukáknál pedig a XI. kerület bizonyult a legjobbnak. A gyerekek nagy kiabálások közepette, ovációval éljenezték a győzteseket.

És végül az Auchan Peonza Kupa gyerekek közötti szoros versenyén egy IV. kerületi kislány vihette el az értékes Nintendo ajándékot. A 2. helyezett kisfiú pedig egy biciklivel térhetett haza.

A záró fél óra a tomboláé volt. Szinte mind a 450 résztvevő várta a nyerés esélyét. A mexikói bajnokok húzták ki a számokat és adták át az ajándékokat. Peonzákat, kisebb ajándéktárgyakat és fődíjként egy MP4-et lehetett nyerni.

A Budaőrsi Auchan Peonza Kupa ismét bebizonyította, hogy a gyerekeknek szükségük van erre a közös játékra,  a közös versenyekre az együtt küzdésre.

A Mai napon este megérkeznek a Galériába a képek is így érdemes visszanézni 🙂

Egy galéria már fenn van ízelítőnek de jönnek még a képek kitartást!!!!