Lezajlott a 2011-es Sulizáró Peonza Fiesta az Asia Center parkolójában!

Mit mondhatnánk: kiválóan sikerült ez a rendezvény, köszönhetően a jó időnek és persze a helyet adó Asia centernek, illetve fő támogatónknak a Galaxy Játékáruháznak.

A gyerekek és szüleik már délután 2 óra körül elkezdtek szállingózni a játéktérre, de akadtak olyanok akik már délben az Asia center előtt gyakoroltak peonzájukkal!

Az időjárás végig kegyes volt hozzánk, hisz a hírekkel ellentétben egy csepp eső sem hullott, sőt tikkasztó meleg volt a parkolóban. Így a Fiesta megkezdése után mindenki megrohamozta a hideg frissítőket és jégkrémet árusító standot.

Az esemény maga háromnegyed 4 körül kezdődött azzal, hogy a szervezők elkezdték a kordonon belülre engedni a résztvevőket és versenyzőket úgy, hogy mindenki kapott egy részvételi jegyet, mely egyben tombola is volt:

3 +1 kategóriát indítottunk a gyerekeknek :

  • 10+ kategóriában a nagyobb srácok mérhették össze tudásukat
  • 10- kategóriában az óvodás és kisiskolás fiúk versenyeztek
  • volt egy kategória külön a lányok számára indítva kortól függetlenül
  • és indítottunk egy apu+anyu kategóriát, melyre legnagyobb meglepetésünkre az összes jegy elkelt percek alatt

A hatalmas tömeg és nagy érdeklődés ellenére sem okozott fennakadást a selejtezők és az elődöntők lebonyolítása sem, köszönhetően hat mexikói barátunk rutinjának és tapasztalatának!

Természetesen Magyar animátorok és szpíker segítette a versenyzőket a helyszíneken az eligazodásban!

Először a színpadon mexikói barátainknak megköszönve egész éves munkájukat  a sportminisztérium szakállamtitkára átadott egy-egy ajándékcsomagot

A selejtezőket úgy tartottuk, hogy sorrendben 10 induló mérte össze tudását egy körben, így akinek a peonzája legtovább „talpon” maradt a csöppet sem egyenes talajon, az továbbjutott a középdöntőbe

Az selejtezők előtt és az elődöntők között a Csiribiri zenekar húzta a talp alá valót a gyerekeknek

Fél hét felé sikerült az elődöntőket is rendben lejátszani, majd következett a felnőttek versenye. Ez annyira jól sikerült, és olyan érdeklődés övezte, hogy kénytelenek voltunk pótjegyeket is írni, mert nem lett elég a tervezett 100 darab 🙂

Ezt követően mexikói sztárjaink : Alex, Carlos, Estella Negra, Maiuricio, Miguel és Raul rögtönzött bemutatóval kedveskedett a közönségnek. Hatalmas pörgetések, 8-10 méter magas dobások ejtették ámulatba a nagyérdeműt.

De már mindenki a döntőt várta így fél 8 felé a színpad sima talapzatán kezdetét vette a fődíjért és a játékutalványokért folytatott harc.

Az öt versenyzőből a legnagyobb meglepetésre a srácok annyira izgatottak lehettek, hogy peonzájukat egyből ledobták a színpadról, így a két kislány maradt harcban a Play Station 3 játékkonzolért!

Megilletődött arccal várták a végeredményt, mely kb 30 másodperc pörgés-forgás után eldőlt: A győztest hatalmas taps és ováció közepette emelte a vállára Mauricio és Miguel.

A kissé megilletődött srácok a 3. és 4. helyért vetették latba tudásukat, és csakhamar eldőlt a játékutalványok sorsa.

A felnőttek sorában egy 3 literes pezsgőt sorsoltunk ki, melynek bizonyára örülnek a nyertesek: Ez úton gratulálunk a bátor és ügyes szülőknek!

 

Már csak a tombola húzás maradt hátra, ahol 30 ajándékcsomagot és fődíjként egy mp4 lejátszó talált gazdára

 

Jó mulatság volt, szerintünk mindenki jól érezte magát, de sajnos elérkezett az este, így szépen, lassan hazavonultak a családok, mi pedig sátort bontottunk….

 

Reméljük jövőre (esetleg ősszel) ismét összemérhetik magukat a Peonza Cometa rajongói, gyerekek és felnőttek egyaránt!

 

Köszönjük a részvételt mindenkinek:

szülőknek akik elhozták gyermekeiket a rendezvényre, és a gyerekeknek akik megmutatták, hogy Magyarországon is szeretünk olyan játékkal játszani ami összehozza az embereket, közösségeket épít, barátságokat alakít, függetlenül korra, nemre és hovatartozásra….

Nézzétek meg képes beszámolónkat a megnyitott Fotó galériába ide kattintva, vagy megtaláljátok a menüpontok között!